SE GENERELL INFO OM HUR VI TÄNKER KRING VÄDER, VIND OCH IS I HAMNEN HÄR NEDAN

Hur vi tänker vid tävling angående väder, vind samt vid is i hamnen.

På fredag innan tävlingsdagen kommer vi att ta preliminärt beslut om tävlingen skall köras eller flyttas. Detta meddelas via www.mellerudstrollingklubb.se samt på Sociala medier. Beslut tas på samma grunder som på Sunnanåträffen. Ex. stark vind från ”fel” håll, mycket stark vind eller byvind etc. Vi tittar och uppdaterar oss på alla tillgängliga sajter om väderprognoser.

Om vi är fortsatt osäkra på morgonen så skickar vi ut en båt innan start. Den lägger sig då utanför Topgrund och får rapportera in läget. Efter att vi då beslutat Ok, så är det upp till var och en. Man behöver inte alltid gå så långt ut. Fisken rör på sig och man kan ha tur även om man håller sig till kanterna.

Grundtanken är att alla betalande medlemmar skall ha möjlighet att deltaga på våra KM. Alltså även mindre båtar skall ges möjligheten. Men kan även samåka, vilket är ett jättebra alternativ vid lite blåsigt väder.

Det har ju hänt att det hunnit frysa till is inne i hamnen i December. Då samlas vi vid den yttre rampen. Man kör då bakom alla sjöbodar och använder den rampen för isättning. Även Skepparmötet hålls här. I dessa fall parkerar man sin trailer på grusplatserna som finns längs vägen ut mot Norra hamnen. Inga ekipage får stå hela dagen på den asfalterade platsen bakom sjöbodarna vid rampen. Varmt välkomna

Har du frågor eller funderingar så kan skicka in dem via frågeformuläret här nedan. Vi svarar så snart vi kan inom 12 timmar. Vill du ha snabbare svar kan du ringa till någon i Styrelsen. Kontaktaktuppgifter hittar du under fliken Styrelse.

Namn*
E-postadress*
Telefonnummer*
Ämne*
Meddelande*